Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
knkb fb oranjewoud
rabobank

bgdd
Nieuwsbrief KNKB - maart 2020
Kaatsbal
Geen Algemene Vergadering op 19 maart 2020 en annulering activiteiten t/m 31 maart 2020

Het Coronavirus verspreidt zich ook in Nederland. Dit heeft geleid tot maatregelen vanuit het kabinet en adviezen van o.a. NOC*NSF. De KNKB geeft gehoor aan de maatregelen en neemt de adviezen over.

Dit betekent dat de KNKB alle activiteiten t/m 31 maart 2020 heeft geannuleerd. De KNKB wil dit advies ook meegeven aan alle verenigingen, federaties, kaatsscholen en overige partijen die actief zijn in de kaatssport. Meer informatie over het statement van NOC*NSF leest u hier.
 
De KNKB zal de ontwikkelingen rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten houden.
De KNKB hoopt de Algemene Vergadering te kunnen verplaatsen naar april zodat voor het kaatsseizoen de plannen wel met de verenigingen gedeeld kunnen worden en met elkaar mooie besluiten genomen kunnen worden. Ook overige bijeenkomsten zullen zodra het kan heringepland worden.
 
Zonder de fysieke bijeenkomsten kan en zal wel doorgewerkt worden zodat de start van het kaatsseizoen in organisatorische zin geen gevaar zal lopen. Afstemmingen zullen meer telefonisch en per mail worden gedaan.  Wanneer de ontwikkelingen rondom het Coronavirus aanleiding geven tot wijziging van het beleid zal wederom berichtgeving volgen.Vergaderen AFGELAST


Inschrijving 1e cyclus online

De kaatsers die deze zomer actief willen zijn op de kaatsvelden in de hoofklasse, 1e klasse of 2e klasse kunnen zich t/m vrijdag 27 maart 2020 inschrijven voor de 1e cyclus van de ranking. Deze inschrijving verloopt via de wedstrijdagenda binnen KNKB-site. 

Wil je je inschrijven of nieuwsgierig naar welke parturen al staan ingeschreven? Klik dan op deze linkJaarverslag2019 - Kees van der Schoot Dronryp 2019
​Wallball - Dorpencompetitie 2020

Het wallball is de laatste jaren enorm gegroeid. Zowel de jeugd als de veteranen weten de weg naar de wallball-courts te vinden. Een groot aantal kaatsers neemt al deel aan de trainingen welke verzorgt worden door Stichting Score en de Dutch Wallball School.
 
Daarnaast wordt het wallball wekelijks in verenigingsverband op verschillende plaatsen door de provincie gespeeld. Inmiddels zijn er meer dan 20 plaatsen in Friesland met een wallball-court. Dit heeft als resultaat dat er niet alleen ´s winters, maar ook hartje zomer gespeeld wordt.
 
De KNKB is vijf jaar geleden gestart met de dorpencompetitie. Hierin kunnen afdelingen van de KNKB één of meerdere teams afvaardigen, waarmee gestreden kan worden om de titel bij de jeugd, dames en heren categorie.  
 
Mocht je bij je eigen vereniging geen buitenmuur tot je beschikking hebben dan vormt dit geen belemmering. Geef dit aan in het opgaveformulier en dan wordt hier een oplossing voor gezocht.  
 
We verwachten weer een grote opkomst, dus geef je snel op! 
 
- Jeugdcategorie van 14 t/m 16 jaar 
- Seniorencategorie vanaf 17 jaar 
- Damescategorie 
- Speel data in de maanden mei, juni en/of juli 
- Alle wedstrijden op een doordeweekse avond (het is mogelijk zelf te plannen) 
- Er is ruimte voor meerdere teams per dorp 
- Minimaal 2 tot maximaal 5 personen per team 
- Spelvorm 2 tegen 2 (dubbels) 
- 4 afdelingen per poule, gegarandeerd 3 wedstrijden
- Er wordt gespeeld in sets t/m 21 punten via het rally point systeem
- 2 gewonnen sets is winst
- Aanmelden kan t/m 1 mei via  
- Voor vragen neem contact op met:  Dorpencompetitie wallball logo


Scheidsrechter worden!

Wie komt het team nog meer versterken?
De eerste aanmeldingen voor de scheidsrechterscursus senioren zijn binnen. Hoe mooi zou het zijn dat we met een grote groep enthousiastelingen gezamenlijk kunnen starten? De startdatum van de cursus wordt nader bepaald, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Er zijn meerdere opleidingsmomenten en met een beschikbaarheid van 5 wedstrijden per jaar zijn we al enorm geholpen.  Mocht er nog twijfel zijn, bel of mail dan eens met de KNKB. Coördinator Afke Hijlkema zal dan vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat er voor elkaar betekend kan worden.Scheidsrechter Facebook 4


Eenlingenbeleid

Aanvragen binnen het eenlingenbeleid kunnen t/m 15 april worden ingediend bij het bondsbureau via de post of via

Meer informatie over het eenlingenbeleid vindt u hier op onze website. ​KNKB TeamNL wallballshirt

De inschrijfperiode voor het bestellen van de wallballshirts staat nog open. Bestellen kan tot en met 1 mei 2020. Na sluiting van de inschrijfperiode is de levertijd 4-5 weken.

Dus wil je de eerste trainingen en wedstrijden van het seizoen kaatsen in dit TeamNL shirt? Bestel dan tijdig via https://knkb.teamshop.club/Shirts Muta


​Schoolkaatsprojecten 2020

Dankzij een wervingscampagne en veel aandacht voor het project hebben zich meerdere beschikbare trainers gemeld. Hierdoor kunnen er dit jaar 30 scholen en 24 kaatsverenigingen meedoen aan het schoolkaatsproject. Henk Haar, coördinator van dit project, heeft inmiddels bij kledingsponsor Muta 1500 nieuwe schoolkaatsshirts besteld. Elk jaar ontvangen de deelnemers, dankzij de sponsoren van dit project, als blijvende herinnering een shirt. Voor de basisschoolleerlingen is het een mooie kans om kennis te maken met de kaatssport, voor de verenigingen een ideale manier om jeugdleden te werven.


Shirts 2020


Sponsornieuws

Steeds meer bedrijven uit het noorden willen zich aan het kaatsen verbinden om de volgende redenen:
- De kaatssport een warm hart toe te dragen/te ondersteunen. Het hoort bij de Friese cultuur en hieraan dragen de ondernemers graag hun steentje bij.  
- Zichtbaarheid en naamsbekendheid te genereren via het kaatsen
- Netwerken met andere ondernemers uit het noorden
 
Momenteel zijn we met een mooi aantal ondernemers uit verschillende branches in gesprek om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Wilt u ook een keer een (kaats)balletje opgooien? Wij komen graag bij u langs!kaatsballetje opgooien


Save the Date: Seizoensopening woensdag 22 april 2020

Het mooie weer komt eraan en iedereen maakt zich klaar voor een nieuw kaatsseizoen!
We starten het kaatsseizoen van 2020 met een seizoensopening voor genodigden bij ‘It Dielshûs’ in Wommels. It Dielshus


KNKB ook op LinkedIn

Sinds begin van dit jaar heeft de KNKB, naast Facebook, Instagram en Twitter, ook een eigen LinkedIn-pagina.
Mocht u het interessant vinden om via dit kanaal de zakelijke kant van de KNKB te leren kennen? Via deze link kunt u ons volgen, als u zelf ook een LinkedIn-account heeft.LinkedIn logo


Interessante artikelen op onze website:

Digitaal oefen kaatsboek
Foto: Afke Hylkema
Video: KNKB Media
Lees verder

Rixt Wijnia ‘hat fan nature mear talint’
Tekst: Rynk Bosma
Foto's: Rynk Bosma & Romy Postma
Lees verder

"Oan de keukentafel" bij Gerard en Corina de Vries
Foto & video: KNKB Media
Lees verder

Afscheid van Alida en Monique uit hoofdbestuur
Video & foto: KNKB TV
Lees verder

Volg ons op:

twitter facebook youtube

Klik hier als u zich wilt afmelden op deze nieuwsbrief