Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
knkb fb oranjewoud
rabobank

bgdd
Nieuwsbrief KNKB - september 2019
DSC_5086.
Uitreiking klassementswinnaars

Anders dan de afgelopen 2 jaren wordt de prijsuitreiking van de klassementen op de slotdag van de betreffende categorie  gedaan. De uitreiking bij de meisjescategorie en heren 30+ heeft reeds plaats gevonden. De uitreiking bij de heren 50+ en overige jeugdcategorieën vindt komend weekend plaats. De kaatsers van de rankingsklassen en de heren junioren krijgen hun medailles allen uitgereikt tijdens de slotdag van de heren- en dames hoofdklasse op 15 september in Leeuwarden, na afloop van de Oldehove kaatsdag.

In de eerstvolgende Keats! staat weer een overzicht van alle klassementen. 
De (tussen)standen van de klassementen zijn hier zichtbaar.(Foto Désirée Seerden)
(Foto Désirée Seerden)


Internationaal

Succesvol Jeugd EK voor TeamNL
Van 21 t/m 26 juli heeft het jeugd TeamNL deelgenomen aan het Jeugd EK te Moita (Portugal). Na een mooie week keerde de selectie huiswaarts met twee gouden, twee zilveren en één bronzen medaille. Zeer mooie resultaten! Het volledige verslag leest u hier.

LKC Sonnenborgh in Sirault
Dit jaar heeft LKC Sonnenborgh deelgenomen aan het kaatstoernooi in Sirault (België). Helaas wisten de heren de finales niet te bereiken. U leest er hier meer over.IMG_1319


Regioledenberaden

In november organiseert de KNKB weer 4 regioledenberaden.

De data hiervoor zijn reeds vastgesteld:
- dinsdag 5 november
- donderdag 7 november
- maandag 11 november
- woensdag 13 november

Verenigingen en federatiebestuurders zijn van harte welkom om aan te schuiven bij een avond naar keuze.
De uitnodiging met agenda en locaties volgt binnenkort.Vergaderen


VO-team KNKB

Het verenigingsondersteuningsteam (VO-team) heef dit jaar weer een aantal verenigingen bezocht en ondersteund. Het team biedt ondersteuning op het gebeid van bestuurlijke-, organisatorische-, praktische- en sporttechnische vragen. 

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
· Draaiboeken voor een vereniging
· Functieomschrijvingen voor een bestuur/commissie
· Vrijwilligers- en jeugdbeleid
· Ledenwerving
· Uitleg geven en het motiveren tot volgen van opleidingen
· Begeleiding verenigingstrainers
· Praktische ondersteuning bij opzetten van trainingen/ activiteiten / clinics e.d.
· Sporttechnische workshops voor verenigingstrainers
· Ondersteuning bij speciale verenigingsactiviteiten
· Diplomakaatsen

Op dit moment is het team in gesprek met een enthousiaste groep liefhebbers uit Veenwouden. Samen wordt er gekeken naar de mogelijkheden om daar een nieuwe kaatsvereniging op te gaan richten.

Heeft u vragen of interesse in één van de onderwerpen? Stuur dan een mail naar .Wedstrijdagenda 2020

Vorderingen wedstrijdagenda 2020
Eind augustus is een tweede versie van de wedstrijdagenda van 2020 verstuurd aan alle verenigingen. De wedstrijden bij de jeugd zijn nu bijna allemaal ingepland. Op dit moment zijn er nog 3 jeugdwedstrijden in de vullen.

Voor de seniorencategorieën is er nog een breed aanbod aan in te vullen wedstrijden.
- Helpt uw vereniging de dames 1e klasse de zomer door? Er zijn nog 11 in te vullen wedstrijden.
- Of heeft u alsnog interesse in de organisatie van de heren hoofdklasse of dames hoofdklasse? Voor beide categorieën zijn er nog 5 datums die ingevuld moeten worden. Voor de heren 1e klasse hebben we nog 4 gaatjes en de heren 2e klasse nog 3 gaatjes.
- Indien uw vereniging een extra wedstrijd kan organiseren kunt u contact opnemen met het bondsbureau.

Geïntegreerde wedstrijdagenda
Vanaf 2020 zullen kaatswedstrijden van alle niveau's worden opgenomen in 1 centrale wedstrijdagenda. Nu de wedstrijden op "KNKB"-niveau zo goed als allemaal zijn ingepland zal het vizier op het bondsbureau verschuiven naar het toewerken naar een geïntegreerde wedstrijdagenda. Er zal contact opgenomen worden met alle federaties om tot een goede evenwichtige wedstrijdagenda voor alle niveau's in alle regio's te komen.kalender-2014_0


Trainingsfaciliteiten kaatsscholen 2020 bekend

Nu het seizoen weer bijna op zijn einde loopt oriënteren veel kaatsers zich al weer op het nieuwe seizoen. Ook de kaatsscholen hebben dit gedaan en hun trainingsmogelijkheden zijn in kaart gebracht.

In het overzicht staan behalve de categorieën, de locatie van de trainingen en de trainingsdagen ook alle contactgegevens. Klik hier voor het overzicht.

Voor meer informatie kan altijd vrijblijvend contact met een kaatsschool worden opgenomen.Ben jij de volgende (jeugd)scheidsrechter?

Afgelopen seizoen heeft de FB Oranjewoud Kaatsacademie verschillende (jeugd)scheidsrechters weten op te leiden (meer informatie vindt u in de nieuwsbrief van juni 2019). Alle scheidsrechters zijn gestart met de opleiding tot jeugdscheidsrechter (niveau 2), een aantal is doorgestroomd naar niveau 3. Ze kunnen nu ingezet worden t/m alle senioren categorieën uitgezonderd de “klassiekers”. Hiervoor is niveau 4 noodzakelijk.

De KNKB en kaatsacademie zijn doorlopend op zoek naar nieuwe scheidrechters. Vanaf 14 jaar ben je welkom bij de opleiding waarbij je start als jeugdscheidsrechter. Je mag dan binnen alle jeugdcategorieën wedstrijden leiden. Hierbij wordt rekening gehouden met je eigen wedstrijdcategorie, leeftijd en woonplaats. Inzet zal zijn om binnen een straal van 10 km van je woonplaats een wedstrijd te leiden. Verdiensten, 55 euro per wedstrijddag.

Als je 18 jaar bent kun je doorstromen naar niveau 3. Dit zou dus ook direct na niveau 2 kunnen.

Onze jeugdscheidsrechters, er zijn nu 9 actief, worden allemaal met veel enthousiasme ontvangen op de velden. Jeugdkaatsers, ouders en TC-leden zijn blij met deze jeugdige scheidsrechters op de velden.

Enthousiast? Laat je gegevens achter via deze LINK en we nemen contact met je op.

Meer informatie is te verkrijgen bij Afke Hijlkema via: .Logo KNKB FB Oranjewoud Kaatsacademie - niet mooi


Sponsornieuws

Het einde van het kaatsseizoen 2019 nadert. Dit betekent voor ons en de bedrijven die zich aan de KNKB verbonden hebben middels sponsoring dat we weer even met elkaar in gesprek gaan om bij te praten over hoe een ieder ‘in de wedstrijd’ staat, wat de wensen/behoeften zijn, etc. Sponsoring is vandaag de dag meer dan alleen maar geld geven. Het betreft een relatie/samenwerking, een wisselwerking.

In de huidige maatschappij kan de KNKB niet meer zonder enige vorm van sponsoring. Dit komt onder meer omdat subsidies steeds meer teruglopen.

Wilt u graag iets voor de kaatssport betekenen en/of heeft u interesse om samen met ons te kijken naar de mogelijkheden die we elkaar kunnen bieden? Neem dan contact op met Rianne Bosma-Tanghe van de KNKB: ._XLA6948


Interessante artikelen op onze website:

Nieuws van de Straf- en Beroepscommissie - update
Lees verder
'n Boppeslach! Muta Sport blijft kledingpartner van de KNKB
Lees verder
ViaData Automatisering nieuwe Suppliër van de KNKB
Lees verder
Tuinenga en Wijnia verder met Margriet Bakker
Foto: Henk Bootsma
Lees verder

Lytse en grutte keatsen: Weer even ‘jonkje’ zijn op de Tsiene
Tekst & Foto's: Rynk Bosma
Lees verder

Verdubbeling toeschouwers aantallen Van Aismadagen!
Foto: Henk Bootsma
Lees verder

Volg ons op:

twitter facebook youtube

Klik hier als u zich wilt afmelden op deze nieuwsbrief