Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
knkb fb oranjewoud
Nieuwsbrief KNKB - juli 2019
Image-5
Jeugd TeamNL naar Moita (Portugal)

Onze jeugdselectie van TeamNL reist op 21 juli aanstaande naar Moita. Zij doen hier mee aan het Jeugd EK dat wordt gehouden op 23, 24 en 25 juli. Aan dit EK doen ook België, Italië, Frankrijk, Valancia, Baskenland en gastland Portugal mee. Het uitgebreide speelschema kunt u hier downloaden.

KNKB Media zal aanwezig zijn in Moita om alle thuisblijvers op de hoogte te houden via de social media en onze website. Daarnaast kunt u de kanalen van het CIJB (https://cijb.info en Facebook) en de Portugese federatie in de gaten houden (Associação Portuguesa de Pelota op Facebook)

Hoofdsponsor TeamNL
Speedbooks is sinds dit seizoen de trotse hoofdsponsor van TeamNL en zal op het wedstrijdshirt te zien zijn, samen met subsponsoren TRES en fysiotherapie Jelle Eijzenga.Moita


AH kaatsplaatjesactie

Op vrijdagavond 19 juli wordt er  van 17.00 – 20.00 uur in alle drie de Albert Heijns (Franeker, Sint Annaparochie en Stiens) een ruilmiddagdag/-avond georganiseerd.

Je kunt nog t/m 31 juli de kaatsplaatjes sparen bij de Albert Heijn in Franeker, Sint Annaparochie en Stiens. Vanaf zondag 7 juli ontvang je bij een bedrag van € 25,- aan boodschappen het spaaralbum er gratis bij.Kaatsplaatjesactie


FGD Autoease Juniorencompetitie

Op vrijdag 26 juli vindt op 't Sjûkelân de finale plaats van de FGD Autolease Juniorencompetitie. De beste 12 kaatsers op basis van een klassement over 6 door-elkaar-loten-wedstrijden plaatsen zich voor deze wedstrijd. Tot op heden zijn vijf wedstrijden verkaatst die hiervoor meetellen. In het klassement is het spannend. Laas Pieter van Straten, Evert Pieter Tolsma, Hielke Beijering en Christiaan Stremler eindigen met zekerheid in de top-12. De overige heren zullen hier nog voor gaan strijden.


Junioren winnaars Menaam


Nieuwe wallballcourts Franeker

Onlangs is er gestart met de bouw van 4 nieuwe wallballmuren in de Trije te Franeker.

Het Wallball, eerder bekend als muurkaatsen, wint de laatste tijd enorm aan populariteit. Om hierop in te spelen én om voldoende speelruimte te houden tijdens de verschillende toernooien heeft hoofdsponsor FB Oranjewoud besloten om dit project financieel te ondersteunen. Dankzij de medewerking van Optisport en onze trouwe sponsoren BB Schilders te Dronrijp en Jansma Drachten lijken de speelvelden ruim voor het einde van het jaar te worden opgeleverd.Wallball muren nieuw


Handschoenkeuringen

Voor dit jaar staan er nog 3 momenten gepland voor de handschoenkeuringen. Er hoeft niet opgegeven te worden voor de keuring. Wel is het belangrijk dat het bondsnummer kan worden gegeven en dat er ter plaatse € 3 betaald wordt.

Het overzicht van de keuringsdata handschoenen vindt u hierHandschoenkeuringen


Met uw bedrijf zichtbaar bij de PC?

Dè hoogtijdag van het kaatsen is in aantocht. Woensdag 31 juli is ’t Sjûkelân weer omgetoverd tot een mooi decor voor hopelijk spannende kaatspartijen. Zoals u weet wordt deze dag door duizenden mensen bezocht.

Zou u, met uw bedrijf, ook graag zichtbaar willen zijn tijdens deze dag op een scherm van 4x2 meter, op een hoogte van 5 meter? Vraag dan naar de mogelijkheden bij Rianne Bosma-Tanghe: 0517-745103. Met de bus naar de PC

Ook dit jaar is het weer mogelijk om met de bus naar de PC te gaan. Op 31 juli rijden er vier speciale bussen naar Franeker. Via arriva.nl/pcfraneker is alvast een (retour) ticket te kopen maar er kan ook kaartje in de bus worden gekocht. Houd er wel rekening mee dat er niet met contant geld kan worden afgerekend, dus alleen met de PIN. Met meer dan 20 opstapplaatsen is er altijd wel een halte in de buurt. De dienstregeling kunt u hier downloaden.


PC Arriva flyer


Keurmeesteravonden

Voor verenigingen die binnenkort een hoofdklasse wedstrijden organiseren bestaat de mogelijkheid om vooraf een keurmeesteravond te plannen. De avond wordt kosteloos aangeboden en op deze manier is iedereen zich weer even bewust van de regels.
 
De KNKB zorgt voor de invulling van de avond. De club zorgt voor de accommodatie en bij voorkeur een beamer/scherm. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via .Keurmeester foto


Logo KNKB FB Oranjewoud Kaatsacademie - niet mooi


Wedstrijdagenda 2020

Er wordt druk gewerkt aan het samenstellen van de wedstrijdagenda van 2020. 86 verenigingen hebben tot op heden hun voorkeuren doorgegeven. Een aantal data en categorieën zijn erg in trek bij de verenigingen om te organiseren. Hierdoor zijn er verschillende dubbele/meervoudige aanvragen gedaan voor eenzelfde wedstrijd. Met de verenigingen die de wedstrijd door deze omstandigheid niet op de gevraagde dag kunnen organiseren worden in gezamenlijkheid alternatieve data gepland. Hierdoor worden automatisch ook enkele gaten in de planning opgevuld. Dit neemt niet weg dat er nog wel wat gaten te dichten zijn.

(Aanvullende) aanvragen voor de categorie Heren 2e klas, Dames 1e klas en de jeugd (met name de welpen jongens en meisjes) zijn nog zeer welkom. Uiteraard kan eerst ook bij het bondsbureau opgevraagd worden welke data nog beschikbaar zijn en welke wedstrijdvorm er nog beschikbaar is.

Uiterlijk 17 juli zal een eerste conceptagenda worden verzonden aan de verenigingen.kalender-2014_0


Sponsornieuws

Koston Noord BV nieuwe sponsor van de KNKB
Koston Noord BV, het isolatiebedrijf uit Zweins, is de komende jaren officieel bordsponsor van de KNKB. We zijn dan ook verheugd dat we een mooi Fries bedrijf als Koston Noord BV mogen toevoegen aan de huidige sponsorgroep. Aant Buisman is een kaatsliefhebber en wil met dit sponsorschap de kaatssport in de gehele breedte ondersteunen.
 
Familiebedrijf Brandsma Koffie uit Bolsward sponsort de kaatssport
Naast Koston Noord BV mochten we nog een prachtig bedrijf presenteren als sponsor van de KNKB. Brandsma Koffie; hét adres voor exclusieve koffie, machines, thee en accessoires ondersteunt veel evenementen en sporten in de provincie. We zijn blij dat de keuze ook is gevallen op de kaatssport. Een mooi voordeel voor de medewerkers van het bondsbureau is dat er inmiddels een nieuw koffieapparaat is geplaatst zodat er ook daar kan worden genoten van de kwaliteitskoffiebonen van Brandsma Koffie.

Verlenging Muta Sport
U hebt allen gezien dat ‘onze’ kaatsers/kaatsters in mooie nieuwe kleding op het veld in actie te zien zijn. De partij die dit mogelijk gemaakt heeft, is Muta te Leeuwarden. Het sponsorcontract is onlangs dan ook wederom met 5 jaar verlengd.

Uitbreiding KaatsClub sponosren
Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten te Leeuwarden is toegetreden in de sponsorclub als KaatsClub-sponsor.100 jaar Rengersweekend

In het weekend van 19-21 juli wordt in Leeuwarden 100 jaar Rengersweekend gevierd. Er zijn veel activiteiten voor de jeugd. Ook naast de Heren Hoofdklasse wedstrijd op zondag 21 juli. Meer hierover is zichtbaar op deze flyer.


Interessante artikelen op onze site:

Koninklijke onderscheiding 100-jarige K.v. Melle Veenstra
Foto: Rob Deinum
Video KNKB Media
Lees verder

OKK Bitgum gooit Van Aismadagen over een ander boeg
Foto & Video KNKB Media
Lees verder

Sjanet Wijnia wint 4e Wimpel!
Foto: Henk Bootsma,
Video: KNKB TV
Lees verder

Van Popta vervangt Feenstra
Foto: Henk Bootsma
Lees verder

De cijfers achter de ranking (week 28)
Foto: Henk Bootsma
Lees verder

Column balkearder (51)
Tekst Rynk Bosma
foto: Henk Bootsma
Lees verder

Lytse en grutte keatsen: Fan reinklean en sinne as in raket nei Amstel
Tekst en foto's: Rynk Bosma 
Lees verder

Nieuws van de Straf- en Beroepscommissie - update
Lees verder
Volg ons op:

twitter facebook youtube

Klik hier als u zich wilt afmelden op deze nieuwsbrief