Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
knkb fb oranjewoud
Nieuwsbrief KNKB - juni 2019
St Annaparochie scheids en lachende kaatsers
Keatswike Frjentsjer

Van 8 t/m 15 juni staat het kaatsen centraal in Franeker. Tijdens de komende kaatsweek staan er 4 aansprekende kaatswedstrijden op het programma (zie flyer). Op 8 juni vindt het Juwelier Kramer NK Junioren plaats. Op 10 juni is het Eresdé NK Senioren. De week wordt vervolgd met de finales van de Provinciale Schoolkaatskampioenschappen op woensdag 12 juni. De week wordt afgesloten met de Zachte Bal PC op zaterdag 15 juni.

De toegang tot alle evenementen deze keatswike is gratis!

Er worden nog keurmeesters gezocht voor zaterdag 8 en maandag 10 juni, u kunt zich hiervoor aanmelden via de website.Heedaar_Keatswike_digi-flyer_2019_A5


Overige NK's

Naast de NK's tijdens de Keatswike Frjentsjer worden dit jaar in andere categorieën ook NK's verkaatst.

Het overzicht:
15 juni 2019: NK Jongens te Morra-Lioessens
15 juni 2019: NK Meisjes te Menaam
22 juni 2019: NK Dames te Easterein
22 juni 2019: NK Schooljongens te Tzummarum
22 juni 2019: NK Schoolmeisjes te Stiens
29 juni 2019: NK Pupillen jongens te Ingelum
29 juni 2019: NK Pupillen meisjes te St. Annaparochie
6 juli 2019: NK Heren 50+ te Hilversum

Daarnaast is er voor de dames junioren nog de Jong Famme-partij op 29 juni 2019 te Mantgum.Sponsornieuws

Nieuwe huisstijl voor hoofdsponsor FB Oranjewoud
Hoofdsponsor FB Oranjewoud heeft op woensdag 15 mei de nieuwe huisstijl gepresenteert. Aanleiding is de herijking van de identiteit van onze sponsor. FB Oranjewoud heeft die opnieuw vastgesteld en vormgegeven. Dit heeft onder andere geresulteerd in een nieuw beeld- en woordmerk. U leest er hier meer over.

Overig sponsornieuws
We mogen weer een aantal verlengingen en upgrades aan u mededelen. Hier zijn wij zeer blij mee. Heineken, dit jaar al 30 jaar trouwe sponsor van de KNKB, heeft wederom een 5-jarige overeenkomst getekend. Dit jaar zult u Heineken langs de velden zien met een 0.0% bord. Reisburo Franeker blijft onze reispartner en gezamenlijk hebben we een upgrade gerealiseerd en kunnen we op hun steun rekenen voor de komende 2,5 jaar. Koston Noord, een nieuwe sponsor, heeft zich als BordClub-sponsor voor de komende 2 jaar aan de KNKB verbonden. Allemaal mooie ontwikkelingen op sponsorgebied.Logo FB blauw vlak


Geslaagde (jeugd)scheidsrechters

Deze maand zijn 5 heren geslaagd voor de cursus jeugdscheidsrechter. Rink Sterk, Rick Minnesma, Rutger Kumbangsila, Sybren en Marten Leijenaar. Deze heren gaan jeugdwedstrijden leiden als ze zelf geen wedstrijd spelen.

Daarnaast hebben Hendrik Tolsma, Marco Fijma en Janna Oosten scheidsrechter niveau 3 behaald. Zij gaan aan de slag als volwaardig scheidsrechter.

(Op de foto ontbreken Sybren, Marten en Janna)Kaatsacademie opgeleide scheidsrechters


Federatievergadering op 5 juni

Woensdag 5 juni is er weer een bijeenkomst voor alle federatiebestuurders.
De bijeenkomst vindt plaats in De Trije, aanvang 20.00 uur.

Op de agenda staat onder andere:
- Presentatie ‘uitwerking AV besluit, een geïntegreerde wedstrijdagenda met een bijpassende organisatiestructuur’
- Schoolkaatsen (voorronde)Juniorenwedstrijden 2019

Ter stimulatie van de juniorencategorie is ook in 2019 veel energie gestoken in de juniorencompetitie.

De wedstrijd in Wommels is verschoven van zaterdag 6 juli naar vrijdag 5 juli, hierdoor zijn alle toekomstige junioren door-elkaar-lotenwedstrijden in 2019 op vrijdag. De junioren strijden in klassementsvorm voor plaatsing voor de eindwedstrijd op vrijdag 26 juli in de PC-arena in Franeker.
 Junioren Goutum winst


Wedstrijdagenda algemeen

2019
Er hebben enkele wijzigingen plaatsgevonden in de wedstrijdagenda van 2019, dit op verzoek van de verenigingen. Op onze website vindt u altijd het meest actuele overzicht van de wedstrijden met de bijbehorende aanvangstijden.

2020
Alle kaatsverenigingen hebben bericht ontvangen over het aanvragen van wedstrijden in 2020. Dit kan vanaf dit jaar middels een digitaal formulier. De KNKB ontvangt de aanvragen graag voor 1 juli. De uitgangspunten voor het samenstellen van het ideale wedstrijdschema zijn aangescherpt. Hierin is ook de verhouding 20:10 opgenomen met betrekking tot vrije formatie en door-elkaar-loten-wedstrijden bij de rankingklassen.kalender-2014_0


Albert Heijn-kaatsplaatjesactie

Albert Heijn (AH) en de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) hebben op 16 mei een samenwerkingsovereenkomst ondertekend ten behoeve van een spaaractie voor kaatsplaatjes.

Spaar al je kaatshelden vanaf 12 juni bij AH Franeker, AH Stiens en AH Sint Annaparochie. De kaatsers en kaatsters in de volgende categorieën kunnen gespaard worden: winnaars NK’s 2018 van alle jeugdcategorieën, dames 1e klas, dames hoofdklas, heren 1e klas, heren hoofdklas, winnaars Freule 2018 en Ald-Meiers 2018 en de PC-koningen van 2009 t/m 2018.

Meer over de kaatsplaatjesactie lees je hier.KNKB en AH


Veiligheid

Het inrichten van het wedstrijdterrein brengt verschillende aandachtspunten met zich mee, ook met betrekking tot de veiligheid voor publiek en sporters. Wanneer u een wedstrijd organiseert waarbij reclameborden geplaatst worden, let u er dan op dat deze reclameborden dan minimaal 3 meter achter de bovenlijn worden geplaatst. Tevens moet er een uitloop mogelijkheid zijn (open ruimte) bij de boven. Meer hierover leest u in het kaatsreglement op bladzijde 5 (hoofdstuk II, artikel 3, lid 2).


Veilig onveilig


Jeugd EK Moita

Van 22 t/m 26 juli vindt het Jeugd EK plaats in het Portugese Moita. De selectie is onder leiding van bondscoach Hille Saakstra hiervoor al druk in training. Niet meegekregen wie tot de selectie behoren? U leest het hier.


TeamNL


Interessante artikelen op onze website:

Schoolkaatsen uit startblokken
Lees verder
Upgrade en verlenging Fritom Holding B.V.
Lees verder
De cijfers achter de ranking (week 22)
Foto: Henk Bootsma
Lees verder

Hans Wassenaar: 'Dit is hiel moeilik!'
Foto: Henk Bootsma
Video: KNKB Media
Lees verder

Tweede seizoenszege Nynke Sijbrandij c.s.
Tekst: Jan Braaksma
Foto: Lieuwe Bosch  (archief)
Lees verder

Volg ons op:

twitter facebook youtube

Klik hier als u zich wilt afmelden op deze nieuwsbrief