Schoolkaatsprojecten

klik op het logo voor de website van Cios Heerenveen

Het schoolkaatsproject is opgezet om de basisschoolleerlingen uit de groepen 3, 4, 5 en 6 te laten kennismaken met de kaatssport. Ook is het een ideale manier voor een vereniging om nieuwe jeugdleden te werven.

De kinderen leren tijdens het project de eerste beginselen van het kaatsspel. Voor de vereniging is dit een ideale manier om in contact te komen met potentiŽle leden. Vandaar dat er zowel tijdens als na het project een inbreng van de vereniging wordt gevraagd.

Klik op het logo voor de website van de Provincie Friesland

Verenigingen kunnen zich aanmelden voor een schoolkaatsproject, bij voorkeur voor 1 januari bij het Bondsbureau.

Door de samenwerking die de KNKB met het CIOS in Heerenveen aangaat is het mogelijk dat CIOS studenten (opgeleid tot kaatstrainer) een schoolkaatsproject draaien.

Een schoolkaatsproject bestaat uit het volgende:
- 4 kaatslessen tijdens de gymnastieklessen van de school
- aansluitende 4 kaatslessen bij de kaatsvereniging

De kosten voor de deelnemende kaatsvereniging bedragen Ä 100,- per schoolkaatsproject (gebaseerd op 1 groep/gymles per week).

Het aantal CIOS studenten is beperkt en er wordt zoveel mogelijk gekeken naar de combinatiemogelijkheden van de woonplaats/regio van de CIOS student en de kaatsvereniging die een schoolkaatsproject wil doen. Op deze manier zal de binding van de CIOS student en de kaatsvereniging groter zijn en is het mogelijk dat de CIOS student in de toekomst vaker een kaatstraining kan verzorgen.

Wanneer het niet mogelijk is de "match" tussen een CIOS student en een kaatsvereniging te vinden, omdat ze simpelweg te ver bij elkaar vandaan zijn, zal de KNKB zoveel mogelijk voor vervanging d.m.v. eigen trainers zorgen. Er zit daardoor een limiet aan het aantal te realiseren schoolkaatsprojecten.

De KNKB kan niet garanderen dat iedere vereniging die zich aanmeldt ook een schoolkaatsproject toegewezen krijgt. Het is o.a. afhankelijk van de beschikbaarheid van de KNKB trainer en de flexibiliteit van de gymnastiekuren van de betreffende basisschool. Uiteraard doet de KNKB haar uiterste best zoveel mogelijk schoolkaatsprojecten in te vullen.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de KNKB via de e-mail:

U kunt zich aanmelden voor deelname aan het schoolkaatsproject, via onderstaand aanmeldformulier.

Aanvraag formulier Schoolkaatsproject

*
*

*
*
*

*
*