Internationale organisatie

Wereldwijd wordt gekaatst in allerlei vormen.
Er zijn ‘vrije veld’ vormen zoals het Friese kaatsen, het jeu de pelote en het Llargues, maar ook veel 'muurkaats' vormen.

De KNKB is aangesloten bij de CIJB (Confederation International de Jeu de Balle). Deze organisatie is in 1928 door Nederland, België en Frankrijk opgericht. Later zijn de landen Italie, Spanje en een aantal Zuid-Amerikaanse landen lid geworden. De CIJB organiseert voor landenteams mannen Europese en Wereldkampioenschappen, waarbij de spelsoorten Llargues, muurkaatsen, internationaal spel en een spelsoort van het organiserende land worden gespeeld.

De KNKB heeft zich ook aangesloten bij de FIPV, de organisatie, waar veel aan muurkaatsen wordt gedaan. Vooral in het Spaanse Baskenland worden een aantal muurkaatsvarianten intensief beoefend.

Bestuurlijke contacten zijn er verder met Ierland. Behalve One Wall wordt daar vooral three of fourwall handball gespeeld.
Ook lopen er contacten met Amerikaanse muurkaatsers uit de omgeving van New York, waar de sport op meer dan 2000 banen beoefend kan worden.