contact zoeken wedstrijden

Verslag AV 22 november 2012

Een vlot verlopen Algemene Vergadering op donderdag 22 november 2012 in Tulip Inn te Franeker. Er waren 55 verenigingen aanwezig en 7 federaties die met de begroting voor 2013, het meerjarenbeleidsplan en het jaarplan konden instemmen.

Op 14 en 15 juni 2013 wordt de Fryske Olympiade gehouden waarbij ook het kaatsen deel uitmaakt van de activiteiten. Het WK kaatsen is sportief gezien een geweldig succes. Er wordt een onderzoek gedaan door René Lammers van NOC*NSF naar het functioneren van het bondsbureau. Het kaatsen met de zachte bal wordt gepromoot met behulp van de ontwikkelde dvd.

Het aanbod van het programma Samen naar een veiliger sportklimaat wordt concreet met verenigingstrajecten. Besturen met een visie, sportief coachen en mentale weerbaarheid.
De begroting 2013 is door de vergadering zonder tegenstemmen vastgesteld. Dit geldt ook voor de tarieven van 2013.

De contouren van het meerjarenbeleid wordt met dank aan René Lammers van NOC*NSF en gespreksleider Geert van Tuinen zonder tegenstemmen aangenomen.

De boodschap van de verenigingen en kaderleden tijdens de Roadshow was helder. Minder regels en meer verantwoording bij de kaatser en vereniging. De Roadshow komt volgend jaar weer naar u toe.
De KNKB heeft drie ambities; het vergroten van de kaatssport met actieve deelname aan activiteiten en bezoek aan kaatswedstrijden; het verbeteren van technische ontwikkeling en het versterken van de infrastructuur. De Friesland Bank Kaatsacademie trekt steeds meer deelnemers naar de cursussen waarin vooral gastsprekers uit andere sporten een verfrissende blik op het kaatsen geven.
Het Jaarplan 2013 wordt met een meerderheid vastgesteld. De speerpunten zijn een weergave van de voortgang van het beleid.

In de rondvraag wordt aandacht gevraagd voor afstemming van nieuwe initiatieven door verenigingen.

De vergadering werd om 21.45 gesloten door de voorzitter.

hb

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers