contact zoeken wedstrijden

Rekord aantal landen op WK kaatsen 2012

Van zondag 26 augustus t/m zaterdag 1 september vindt in Franeker het WK Kaatsen plaats. Het aantal deelnemende landen overtreft alle verwachtingen. Maar liefst 18 verschillende nationale teams hebben aangegeven naar Fryslân te zullen komen.

bron: www.wkkaatsen2012.nl

Naast 7 Europese landen zullen ook 11 landen uit Midden- en Zuid-Amerika naar Nederland afreizen. Er worden 4 verschillende spelsoorten gespeeld tijdens het WK: Llargues, Internationaal Spel, Muurkaatsen en Fries kaatsen.
Aan het WK Kaatsen zullen voor de eerste keer dames meedoen. De dames spelen twee spelsoorten: Muurkaatsen en Fries kaatsen. Het laatste WK Kaatsen werd in 2008 in Ecuador gehouden. De regerende wereldkampioenen zijn Nederland (Llargues), België (Internationaal Spel) en Mexico (Muurkaatsen). Bij het laatste EK in Valencia in 2010 is Nederland Europees kampioen geworden bij het muurkaatsen dames. De meeste wedstrijden in de diverse spelsoorten worden op sportcomplex “de Trije” in Franeker gespeeld. Bij de voorronden Llargues wordt ook gebruik gemaakt van de kaatsbanen in Easterein en Winsum.

bron: www.wkkaatsen2012.nl

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers