contact zoeken wedstrijden

Wis In 5, april 2012

Het meinummer staat voor een deel in het teken van mei zoals we dat kennen van de herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog. Omrop Fryslân komt met een film over kaatsen in WOII. In deze WISIN een artikel over de oranjehemden die toen wonnen. Verder is deze WISIN op hoogtepunten in het komende seizoen.


* Verder natuurlijk aandacht voor het nieuwe seizoen dat al los is. De herenafdeling in Sexbierum staat centraal bij de reportage over de strijd om de Friesland Bank Cup. Gezien ook de temperatuur was het soms een koude bedoening.
* Het nieuwe seizoen van Marten van der Leest speelt zich voornamelijk buiten het kaatsveld af. Zijn kaatsleven na het akkefietje in vorig seizoen.
* Het NK junioren beleeft haar honderdste editie. Johan van Seijst was 50 jaar geleden een van de winnaars. Een openhartig gesprek met de kaatsvedette van weleer die een auto-ongeluk overleefde en er als mens en kaatser sterker uit naar voren kwam.
* In het verlengde daarvan een juniorenkaatseninitiatief van de Federatie Franeker
* Bij de dames is het seizoen voor Gérieke de Groot door een blessure voorbij. Haar vervangster heeft Bianca van der Veen. Een interview.
* Het trainen van de jeugd is los. Fraaie foto’s in KIEKNOU
* Het WK kaatsen is dit jaar in Friesland. De trainer Geert Vandervelde komt alvast even de sfeer proeven.
* De bijdragen van de Troudeboerster en Retour Moarre Ljussens staan ook in het teken van het nieuwe seizoen.
* Nieuwe serie: De (spel)regel van de maand. Ditmaal komt arbiter Lolke Bierma aan het woord over een fraaie regel.
* Enno Kingma uit De Westhoek, een van de smaakmakers van het jongenskaatsen.

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers