contact zoeken wedstrijden

Kaartverkoop PC 2016

De PC vindt dit jaar plaats op woensdag 3 augustus. Misschien had u op deze plaats een bon verwacht, waarmee u kaarten voor de wedstrijd kunt bestellen. Misschien was u van plan die bon te  zoeken in de Leeuwarder Courant of het Friesch Dagblad.

Met betrekking tot de kaartverkoop voor  het grootste kaatsevenement van het jaar is er de afgelopen tijd echter zoveel  veranderd, dat de  Permanente Commissie heeft besloten een aantal wijzigingen door te voeren.
Het aantal ingestuurde bonnen nam steeds verder af, terwijl de verwerking ervan de commissie erg veel tijd kostte. Meer dan 80% van de bezoekers kocht zijn of haar toegangsbewijs in 2015 al digitaal.

Wij begrijpen, dat het voor een aantal mensen misschien even moet wennen... De aanvraag voor kaarten is mede om bovenstaande redenen vanaf dit jaar uitsluitend mogelijk via de website van de  PC: www.pc-franeker.nl. Aanvragen kan vanaf zaterdag 30 april, 9:00 uur.

Daarnaast is de PC afgestapt van het systeem met automatische incasso. Aangevraagde kaarten kunnen meteen nadat u ze besteld heeft, worden afgerekend via iDeal. Dat is een systeem, dat is gebaseerd op  internetbankieren. Het hanteert ook dezelfde beveiligingstechnieken. Dit betekent dat iDeal net zo  veilig is als internetbankieren.

De datum waarop de kaartverkoop van start gaat, is later dan in voorgaande jaren. Meestal vond u de bon in verschillende gedrukte media aan het begin van de maand april. De start van de kaartverkoop is nu verschoven naar het einde van dezelfde maand, het moment waarop het kaatsseizoen in alle hevigheid losbarst. Dat leek ons wel zo logisch. 

Nieuw is dat ook de Skiltribune dit jaar wordt uitgerust met kuipstoeltjes. Een proef daarmee in 2015, toen alleen nog op de Gasfabriektribune, is zowel de Permanente Commissie als de bezoekers uitstekend bevallen. Daarom is besloten het aantal meer comfortabele zitplaatsen uit te breiden. Dat betekent dat de prijs voor een zitplaats op die beide tribunes uitkomt op €35 per zitplaats. Een kaart voor de Bolwerktribune of de Bogttribune kost €26. Zitplaatsen op de banken rondom het veld  kosten €17,50 per stuk. Voor alle plaatsbewijzen geldt, dat ze beschikbaar zijn zolang de voorraad strekt. Veldkaarten zijn net als in andere jaren op de wedstrijddag aan de kassa te koop.

Blijft dan helemaal niets hetzelfde? Uiteraard wel. Wat niet verandert, is dat de mensen die vorig jaar al kaarten bestelden via de website ook dit jaar automatisch een email krijgen van PC. Daarin staat een rechtstreekse verwijzing naar de pagina waarop u uw kaarten voor de editie van dit jaar kunt bestellen.

Vragen over de kaartverkoop kunt u, ook nu al, stellen via email: info@pc-franeker.nl. Verder houdt de Permanente Commissie u via de site (www.pc-franeker.nl) op de hoogte van de laatste  ontwikkelingen en eventuele wijzigingen.


Bron: www.pc-franeker.nl

Foto: Elisabeth Fotografie
 

Hoofdsponsoren

Businesspartners

Mobiliteitspartners

Suppliers